Metal boyama

شارك المقال

Hangi aletlere ihtiyacınız var?

  • ince zımpara kağıdı
  • tel fırça
  • nemli, tozsuz bez
  • boya maskesi
  • emniyet gözlükleri
  • radyatör boyası
  • karıştırma çubukları
  • açılı fırça
  • maskeleme bandı
  • zemini korumak için bez ya da plastik örtü
  • yağ giderici, örneğin amonyak ya da diğer bir temizlik maddesi
  • elektrikli matkap


Bazen iç ya da dış bir mekandaki metal bir yüzeyi boyamanız gerekebilir. Bu işlem, bir duvarı ya da ahşap bir yüzeyi boyamaktan farklıdır. Metalin işlemden geçirilmemiş olması durumunda, ilk olarak pası gidermeniz gereklidir. Dolayısıyla ilk önce yüzeyi zımparalamanız ya da bir tel fırça ile kazımanız, ardından temizlemeniz ve yağ ya da tozları gidermeniz gereklidir. Ardından çıplak yüzeylere bir kat metal astarı uygulayın - bu işlem yüzeyi bir kat ile örter ve bir taban boyaya ihtiyaç duyulmaz. Bu boya türü çarpmalara ve çiziklere karşı iyi bir dirence sahiptir, ayrıca pasa karşı dayanıklıdır. Alüminyum, bakır ya da çinko bir yüzeyi boyayacak olmanız durumunda, daha iyi yapışma için özel bir metal astarı kullanın.
Dikkat edilecek noktalar
İyi kalite fırçalar ve rulolar kullanın - bunlar, gözle görülür ölçüde daha iyi sonuçlar sağlar.

  1. İç mekanlar

    Bir radyatörün rengini, odanızın yeni rengine uyacak şekilde kolayca değiştirebilirsiniz (ayrıca bir radyatör muhafazası yapma ile ilgili adım adım talimatlara bakın). Aşınmış ve hasarlı yerleri zımparalayın, yağları giderin ve bir astar katmanı uygulayın. Ardından radyatördeki tüm yağları temizleyin. Kuşkusuz, boyamadan önce radyatörün soğuk olması gereklidir. Bir dizi uyumlu ya da tamamlayıcı rengi bulunan özel radyatör boyası kullanın. Radyatör boyası, radyatörlerde ve ısıtma borularında kullanılmak üzere özel olarak üretilmiştir. Bu boya türü ısıya, renk solmasına ve yaşlanmaya dayanıklıdır.
  2. Dış mekanlar

    Balkon korkulukları ve bahçe çitleri, perguleler, garaj kapıları, vb. gibi dışarıda kullanılmak üzere üretilmiş metal ürünler, hava koşullarına maruz kalırlar. Dolayısıyla metalin zamanla korozyona uğraması ya da paslanması şaşırtıcı değildir. Bu yüzden metal düzenli olarak bakım yapılmasını gerektirir; hatta zaman zaman değiştirilmesi gerekebilir.
    Pasın temizlenmesi
    Pas ve oksidasyon genellikle kaynak yerleri boyunca görülür. Bunları bir tel fırça ile ya da tel fırça ataşmanı takılmış bir elektrikli matkap ile kolayca temizleyebilirsiniz. Çitler gibi düz yüzeyler için kullanılabilecek olan bir alternatif, temizleme diski takılmış bir Multi-kazıyıcıdır. Bir boya maskesi, emniyet gözlükleri ve iş eldivenleri kullanın. Mevcut tüm pası temizleyin, aksi halde pas tekrar ortaya çıkacaktır. Paslanma genellikle kenarlarda ve kaynaklı bileşenlerde başlar, bu nedenle özellikle erişilmesi zor yerlerde olmaları durumunda bunlara ekstra dikkat etmeniz gereklidir.

  3. Pastan koruma

    Pası önlemek için, pasa dayanıklı bir astar ya da diğer özel bir metal işlem yöntemi kullanın. Bunu yapmanın en iyi yolu küçük, yuvarlak bir fırçadır. Bu işlemi çok dikkatle yapın ve akmaları önlemek için küçük miktarlar kullanın. Bu sayede son boya katmanı daha dayanıklı olacaktır.

  4. Metal boyalarının dışarıda kullanılması

    Astar tamamen kuruduktan sonra, son boya katmanını uygulayabilirsiniz. Orta derecede yüklü yüzeyler için korozyona karşı iyi bir koruma sağladığından, metal boyası kullanın. Güçlü güneş ışığında boya yapmaktan kaçının: bu, boyanın çok hızlı kurumasına neden olur ve üst katmanda çatlaklara yol açabilir. Köşelerden ve kenarlardan başlayın; boyaya sadece 1 cm kadar batırdığınız yuvarlak bir fırça kullanın. Boya katmanını çok kalın uygulamayın - 2 ya da daha fazla katman uygulamak daha iyi olacaktır. Genellikle yaklaşık 16 saat sonra bunların üzerine boya yapabilirsiniz. Düzenli olarak pas kontrolü yapın ve gerektiğinde derhal bir tel fırça ile temizleyin ve boyaya rötuş yapın – bu, bakım aralıklarının daha uzun olmasını sağlayacaktır.
شارك المقال

Türkçe İçerik

لا تقرأ وترحل ،، أترك

0 تعليقات: